Saturday, June 30, 2007

Viata de Nomad

Au trecut cateva saptamani de cand m-am intors din satra. Nu pot sa uit si nu voi uita niciodata cele doua zile petrecute alaturi de minunatii tigani nomazi. Imi propusesem sa fotografiez o zi din viata lor. Dupa ce i-am gasit, undeva la marginea unei localitati numite Scarisoara, la vreo 40 de kilometri de Bacau, i-am abordat cu oarecare retinere dar, dupa un minut de conversatie temerile mi-au fost spulberate. Sunt oameni buni, primitori si vorbesc foarte frumos. Muncesc din greu pentru a trai. Si stiu cu adevarat sa traiasca. O viata...ca-n povesti...





































26 iunie, Ziua Drapelului, Bacau















Wednesday, June 27, 2007

Salina Tg. Ocna


Salina este situata pe Valea Trotusului, in perimetrul orasului Targu Ocna, jud. Bacau. Descoperirea si inceperea exploatarii dateaza din a doua jumatate a secolului XIV.Pana in 1870 exploatarea sarii s-a realizat in camere in forma de clopot ( ocne) cu diametre la vatra intre 35m-85m si inaltimi de 30m-61m. In perioada 1870-1968 exploatarea sarii s-a facut in camere trapezoidale cu deschiderea de 35m si inaltimi de: 90m (mina “Moldova Veche”) si 60m (mina “Moldova Noua”).Incepand cu anul 1967 exploatarea sarii se realizeaza prin metoda camere mici si pilieri patrati aplicata experimental in “Mina Pilot” (1967-1970). Din anul 1970 metoda se aplica cu succes in orizonturile minei “Trotus”.
Noua si moderna baza de agrement, amplasata in mina Trotus, la 240 m adancime, ofera conditii optime pentru: relaxare, miscare, tratarea afectiunilor respiratorii, reculegere in lacasul sfant al bisericii ortodoxe “Sf. Varvara” si cunoastere in cadrul muzeului sarii.